Průvodce po Alpách
ALPY.NET PRŮVODCE POČASÍ LYŽOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ UŽITEČNÉ INFORMACE DISKUZNÍ FÓRUM
Užitečné informace

Karta X
- jedna z možností jak z telefonovat z Rakouska a dalších 27 zemí světa


Karta X

ARCHIV - tyto informace již nejsou aktuální!

Karta X

    Český Telecom nabízí předplacenou telefonní kartu pro volání v České republice, do zahraničí i ze zahraničí a to prakticky z jakéhokoli telefonu. Navíc většinou nepotřebujete žádné mince, ani místní telefonní karty. Kartu X nikam nevkládáte, stačí znát číslo Vaší karty a můžete volat odkudkoliv z jakéhokoli soukromého telefonu nebo veřejného telefonního automatu.

    Přístupové číslo pro volání pomocí Karty X je klasická zelená linka, na kterou je většinou volání z pevné telefonní sítě a z telefonních automatů v daném státě zdarma, jinak tomu však může být v sítích mobilních. I když jsme zvyklí, že u nás se na zelené linky volá zdarma i z mobilních telefonů, tak jsou země, kde tomu tak není.
    Pokud byste chtěli pro volání na zelenou linku použít vaši domácí SIM kartu s tarifním programem (tedy telefon v roamingu), tak budete za volání na zelenou linku pravděpodobně platit. U předplacených karet v roamingu budete platit určitě.
To znamená, že Karta X není vhodná pro volání ze zahraničí pomocí mobilních telefonů.
Zkoušel jsem se dozvědět více o možnostech použít Kartu X v Rakousku přes mobilní telefony přímo u Českého Telecomu. Žádný z přítomných telefonních operátorů mi nebyl schopnen odpovědět. Nakonec si nechali moje tel. číslo s tím, že to zjistí a ozvou se mi. Od té doby se už neozvali. Při dotazu na operátora mobilních telefonů mě odkázali na Český Telecom. Tak jsem to vzdal s tím, že Karta X je pro volání z Rakouska dobrá věc, ale pouze pro volání z pevné sítě.

Jaké jsou další výhody Karty X: (podle Českého Telecomu)
I ze zahraničí voláte s pomocí českého operátora a to 24 hodin denně.
Vždy víte, kolik za hovor platíte, a to v korunách, částka za hovor se odečítá z konta karty až po spojení s volaným číslem.
Jednu kartu může používat i více osob.
Karta X vypadá jako klasická telefonní karta, ale do žádného přístroje ji nevkládáte. Pouze použijete číslo, které je uvedeno na zadní straně karty.

    Karty X v hodnotách 300 Kč, 500 Kč, 750 Kč a 1000 Kč si můžete zakoupit v prodejních místech Českého Telecomu - »TELEPOINT nebo TELEPOINT PARTNER«. Dále ve vybraných cestovních kancelářích, supermarketech, novinových stáncích, u benzinových čerpadel a na dalších místech označených tímto symbolem.
  Kartu X lze používat 12 měsíců od jejího prvního použití.

Karta X

Použití je jednoduché:
Kartu X nikam nevkládáte, stačí znát číslo vaší karty a můžete volat odkudkoliv.
Zvolíte bezplatné přístupové číslo pro volání s Kartou X.
Dále zadáte 14místné číslo Vaší Karty X.
Nakonec zvolíte telefonní číslo, které chcete volat.
Systém vás prostřednictvím namluvených hlásek povede krok po kroku (v češtině nebo v dalších 7 jazycích). Po zadání volaného čísla se dozvíte, kolik korun Vám na kartě ještě zbývá a jak dlouho můžete na zvolené číslo volat.

Pokud telefon, ze kterého voláte neumožňuje zadávat čísla pomocí tónové volby, jednoduše počkáte na přihlášení operátora (českého) a čísla mu nadiktujete. Teprve potom dojde ke spojení s volaným číslem za začne se účtovat minutový poplatek.


Sponzorované odkazy:


Volání z Rakouska

    Při volání z veřejného telefonního automatu je nutno vložit mince (mince jsou po skončení hovoru vráceny) nebo místní telefonní kartu (impulz není z karty odečten) aby se telefon aktivoval. Takže není úplně pravda, jak tvrdí Český Telecom, že nemusíte mít u sebe ani mince ani místní kartu. Mince nebo kartu mít musíte, ale jen pro aktivaci telefonu.

    V každé zemi platí pro volání pomocí Karty X jiné přístupové číslo. Přístupové číslo pro volání z Rakouska je 0 800 280 298. Cena hovoru z pevné linky na pevnou síť do ČR je 11 Kč/min a na mobilní síť v ČR je 15 Kč/min. Pokud tedy máte nejlevnější Kartu X za 300 Kč, můžete volat 27 minut na pevnou síť nebo 20 minut na mobilní síť.

    Před cestou je dobré si bezplatné přístupové číslo raději ještě ověřit třeba na »internetu« nebo na bezplatné tel. lince Českého Telecomu 800 190 161 (toto číslo lze použít pouze pokud voláte z území ČR).

    Pokud voláte z hotelu nebo jiného ubytovacího zařízení je potřeba ověřit, zda přístupové číslo pro Kartu X není zablokováno nebo není s hotelovým příplatkem.

    Výhodou Karty X je i to že ji v postatě ani nemusíte mít u sebe. Stačí, když znáte její číslo. To může být užitečné například, když v cizině vyčerpáte celý kredit. Pak stačí, když někdo v ČR zakoupí další Kartu X a pouze vám její číslo zatelefonuje a Vy na tuto novou kartu, kterou ani nemáte u sebe, můžete telefonovat.

    Pokud celý kredit Karty X v Rakousku nevyužijete, můžete ho spotřebovat v jiné z 27 zemí světa, kde Karta X funguje, nebo ho provolat doma. Celý kredit musíte provolat nejpozději do 12 měsíců od prvního použití karty, jinak vám kredit propadne.


Volání v rámci ČR

    V případě volání v rámci ČR Karta X nerozlišuje žádná tarifní pásma a platí tak stejná cena pro místní i meziměstské volání. Zákazník si však může vybrat ze dvou cenových programů. V rámci prvního programu, který je výhodnější pro kratší volání, je cena 3 Kč/min. Druhý cenový program, který se vyplatí spíše pro delší hovory, resp. meziměstská volání, se skládá z paušálního poplatku ve výši 15 Kč za každý započatý hovor a dále sazby 1 Kč za každou další minutu hovoru.
    Karta X nerozlišuje místní a meziměstské volání, po celé České republice voláte za stejnou cenu. Pro Kartu X neplatí volání ve špičce a mimo špičku, v jakémkoliv čase voláte za stejnou cenu. S Kartou X můžete volat i na mobilní telefony - cena za 1 minutu volání 8,40 Kč.


S Kartou X můžete samozřejmě telefonovat i z ČR do zahraničí.

Další informace můžete získat na Telefonickém centru služeb Českého Telekomu: 800 123 456 (bezplatná linka)

Facebook - přidejte informace nebo vlastní komentář k této stránce:
Přidejte se k přátelům webu Alpy.net na Facebooku:
Přidejte se ke skupině fanoušků těchto webových stránek na Facebooku a sledujte tam aktuální informace, diskutujte, ptejte se a prohlížejte fotky ostatních přátel a milovníků Alp.
Další informace na internetu:
Karta X na stránkách Českého Telekomu ...
Akta (karta) X: jak ušetřit na dovolené bez mobilu ...
Na dovolenou s mobilem, tentokrát do Rakouska ...
Další informace na ALPY.NET:
Užitečné informace ...
Průvodce po několika zajímavých horských oblastech ...
Virtuální průvodce ...
Informace o počasí ...
WEB kamery on-line ...
ALPY-INFO linka ...
Diskuzní fórum ...
Úvodní strana ...
 Udělejte si radost a vyberte si dovolenou vašich snů:
Pokud jste na této straně nenašli potřebnou informaci, zkuste ji vyhledat:
Google
 
Konverze stránky do PDF:
Tuto stránku můžete stáhnout a uložit (vytisknout) jako PDF dokument.
 Nové na ALPY.NET:
Dopravní informace
Dopravní info ...
Rezervace hotelů
Ubytování
Tyto stránky byly vybrány Národní knihovnou ČR jako kvalitní zdroj, který by měl být uchován do budoucna
a stát se součástí českého kulturního dědictví. Stránky jsou archivovány několikrát ročně a jejich záznam
je součástí České národní bibliografie a katalogu NK ČR.

This website has been chosen by the National Library of the Czech Republic as a quality resource to be preserved
for the future and become part of the Czech cultural heritage. It is archived several times a year and its record
is included in the Czech National Bibliography and the National Library catalogue.
 
  Prezentujte se na ALPY.NET - umístěte reklamu do Průvodce po Alpách. Informace o reklamě na tomto webu naleznete zde ...
 
  Zajímavé odkazy: Aktuální možnosti lyžování v Alpách
  © 1996 - 2024, Jiří Hrbáček - ALPY.NET                     Poslední aktualizace: 30.7.2002 E-MAIL  
> > > Podmínky používání těchto www stránek < < <
> > > Mapa stránek < < <
Stránka byla vygenerována 25.04.2024 v 21:44